BATMAN / MERKEZ - Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi

Türkçe giderse Türkiye Gider

Dil, bir medeniyet olayıdır. Bir medeniyetin kurduğu dil, başka bir medeniyetin düşündüklerini söyleyemez. Yetmez onu söylemeye. Bir ulus, medeniyetini değiştirdi mi, dilini de değiştirmek zorundadadır

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Kasım ayında yapılan çalışmalarda öğrencilerin dilin zenginliklerini farketmeleri, bireysel ve grup olarak çalışma becerilerini deneyimlenmeleri, yaparak yaşayarak öğrenmeleri amaçlandı. Öğrenirken eğlenen, eğlendikçe daha çok katılım sağlayan öğrencilerde derse devamsızlığın azaldığı gözlemlendi. Konu ile ilgili özgün çalışmalar yapmak adına fikir üretme yarışına giren öğrencilerde öğrenme süreci daha verimli gerçekleşti.Okul Müdürümüz Mehmet Siraç DADAK okulun edebiyat ve Türkçe öğretmenlerine emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 11:03 - Görüntülenme: 42